yemezler şansal A !!!


milleti neden bu kadar aptal yerine koyuyorsun? işin bu mu senin? milleti aptal yerine koymak mı?

akşam akşam nereden de okudum ki şu dobra dobra programındaki kıvırta kıvırta anlatımlarını?

bak o programınızda RTUK mevzuatına giren bir durum var yalnız. programa “dobra dobra” adını vererek belli bir nitelik vaad ediyorsunuz ama içeriğinde kıvırtıyorsunuz be sansar pardon şansal abi! lütfen biraz daha ciddiyet!

neyse şimdi gelelim senin bugünkü çarpıtma olayına.

şimdi aynen şöyle demişsin:

“MAÇIN OYNATILMASI TALİMATA GÖRE YANLIŞ, TOPLUMSAL DEĞERLENDİRMEYE GÖRE DOĞRU BİR KARAR”
Eğer talimatlara bağlı kalacaksan bu maçı oynatamazsın. Bu sezon başı seminerde hakemlere aynen şu talimat veriliyor: Hakemi yaralayıcı bir şey olursa inisiyatif hakemdedir. Maçı orada bırakın, tatil edin diyorlar. Güvenlik çok önemli. Futbolcu ya da hakem diye ayırmamak lazım. Talimatlara uyup tatil etseydi doğru yaptı derdim. Hakem hocalarını okuyorum. Ahmet Çakar oynatmalıydı, Erman Hoca tatil etmeliydi diyor. Mustafa Çulcu, Metin Tokat, Bülent Yavuz da tatil etmeliydi fikrindeler. Kafası yarılan yardımcı gelse dese ki “Hocam ben bu maçı yönetemeyeceğim.” Bünyamin Gezer’in yapacağı hiçbir şey yok. Bu maç tatil edilse de bu tartışmalar çıkacaktı. Tatil edilmesi daha doğru olurdu. Hürriyet’te Bünyamin Gezer’i röportajını okudum. O pencereden baktığımda oynatması doğru gibi. Ne diyor? “Tatil etseydim, 50 bin kişiyi o stattan nasıl boşaltıcaktık?” O da doğru. 50 bin kişiyi suçlu ilan edemezsin. Camlar, çerçeveler inmez miydi aşağı diyor. İşin toplumsal boyutuna baktığımızda da oynatmakla doğru yaptı diyorum. Talimata göre yanlış, toplumsal değerlendirmeye göre doğru bir karardı. Bütün bunları doğru algılamak lazım.”

not: bunu aynen maraton.com.tr sitesinden kopyala-yapıştır yöntemi ile aktardım ve tek bir harfini bile değiştirmedim.

bu paragraftaki koyu renkli bölüm içindir isyanım. neden? çünkü talimatta “Hakemi yaralayıcı bir şey olursa inisiyatif hakemdedir.” yazıyor diyorsun. bu ne demektir şansal büyüka? yani “maçı tatil edip etmeme insiyatifi hakemdedir” demektir. dur bir daha yazayım belki sen de okursun bu yazıyı: “maçı tatil edip etmeme insiyatifi hakemdedir”… neymiş? “maçı tatil edip etmeme insiyatifi hakemdedir”… yani aynen bugün federasyondan yapılan açıklamada belirtildiği gibi. eee onlar işin uzmanı elbette. senden farkları olmalı bir şekilde de, sen de bu kadar düşme be abi! sonuçta bir koltuk vermişler sana değil mi? insan hiç değilse bu kadarcık bir cümleyi doğru anlar… anlamalıdır!.. ha pardon ama sen zaten anlıyorsun değil mi? anlıyorsun anlamasına da, işte milleti aptal yerine koyma meselesi. sen oralarda takılısın yani!

sonra da devam etmişsin: “Maçı orada bırakın, tatil edin diyorlar.”…

…………………

ah demiyorlar be abi! abicim! demiyorlar ya gerçekten öyle bir şey demiyorlar. sen hükmü emir kipiymiş gibi yansıtıyorsun ama işin aslı öyle değil. Talimatta hakem maçı orada bırakıp tatil edebilir de, etmeyebilir de. insiyatif hakemdedir demek istiyor. ve ahmet çakar da aynen bunu söylüyor. sadece federasyon veya hakem değil yani. e peki ahmet çakar neden öyle diyor? emin değilim ama belki de tıp okuduğu içindir. yani okul okuduğu içindir. yani okuyabildiği içindir. değil mi şansal abi? ah şansal abi!

diyeceğim o ki, bu çağda bu ucuz manipülasyonlardan sana hayır gelmez. çok çok kendini komik durumlara düşürürsün işte böyle. sürekli kendini tekzip etmek zorunda kalırsın. elaleme rezil olursun. boşver be şansal uğraşma… valla… zaten ne kadarlık yayın süren kaldı ki şurda?!

Yorum bırakın