Rumlar, Şükrü Saraçoğlu Stadını bile talep edebilir.


Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal’dan şok uyarı: AKP iktidarının azınlık malları kararnamesi ile
Rumlar, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nı bile talep edebilir.
Kararname darbesi
Şİke iddiaları nedeniyle şampiyonluğu tehlikeye giren Fenerbahçe’ye bir kötü haber de Aytunç Altındal’dan geldi: AKP’nin çıkardığı azınlıkların mallarının iadesini öngören Kanun Hükmündeki Kararname (KHK), Fenerbahçe’nin stad ve tesislerini tehlikeye soktu.
Boğaz da tehlikede
Yunanİstan’a göç eden Rumların, KHK’nın ardından döndüğünü belirten Altındal “Büyük rant söz konusu. Rumlar, kendilerinin olmadığı halde sırf Papazın Çayırı üzerine yapıldı diye Saracoğlu Stadı’nı sahiplenecek. Boğaz’daki taşınmazlar da tehlikede” dedi.
Bayram hediyesi vermişti!
Azınlık mallarının iadesini öngören kararnameyi imzalayan Başbakan Erdoğan’ın iftar davetinde verdiği müjde Rum papazını mutlu etmişti.
Rumların iştahını kabartıyor
Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal, Papazın Çayırı üzerine inşa edilen Şükrü Saracoğlu Stadı’nın kötü niyetli kişilerin iştahını kabarttığını söyledi.

Azınlık malları kararnamesi Fenerbahçe’yi de vurabilir
Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal AKP iktidarının azınlık malları kararnamesi ile Rumların, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı arazisini bile talep etme hakkı doğduğunu söyledi.

Haber : Halime ÖZTÜRK
Araştırmacı Yazar Aytunç Altındal, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın azınlık mallarını geri iade etmesinden en büyük zararı Fenerbahçe’nin göreceğini iddia etti. Altındal, futboldaki şike soruşturmasıyla zor günler geçiren sarı-lacivertli kulübün stadının da elinden çıkabileceğini söyledi. Azınlıklara iade edilecek arazilarin en önemli bölümünün Rumlara ait olduğuna dikkat çeken Altındal, “Buralara yapılacak olan inşaatlar, buralardan gelecek paralar hatta Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ve tesislerinin yerleri bile tartışma konusudur. Fenerbahçe’nin stadı Papazın çayırı diye bilinen yerdi. Orasının bile iadesi gündeme gelebilecek. İade derken tazminatının ödenmesiyle bu olay yıllardır hazırlanmakta olan AB tarafından da istenen büyük bir tazminat olayının bir parçası yani ortada bir tazminat var. Esas konu tazminat sonrasındaki durum. Geri verilen arazilerde hangi şirketler inşaat yapacak. Bu inşaatlar AKP’li yandaşlara mı verilecek? ’Başbakan Erdoğan, geri verilecek arizelere yapılacak inşaatlarla AKP’ye rant sağlamanın hayalini mi kuruyor?’sorusunun cevabı çok önemli” diye konuştu.

Truva Atı’na benzetmişti
Daha önce de bu konuda uyarılarda bulunan Altındal, Fener Kilisesi’ne devredilen Büyükada’daki Rum Yetimhanesini  ’’Truva Atı’na benzeterek, bazı önemli taşınmazların, kötü niyetli çevrelerin eline geçebileceğini söylemişti. Altındal şunları söylemişti:; “Rumlara ait olmadığı halde Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nı talep edebilirler. Kurtuluş, Feriköy ve Boğaziçi’nde hiç ilgileri olmayan çok değerli taşınmazları da isteyebilirler. Burada tapular nasıl çıkartılıyor ona bakmak lazım. Acaba, AKP’li müteahhit ve çıkar çevrelerinin rolü var mı? Aldığımız bilgilere göre sahipsiz yerler var. 4 tane Rum bulup, onlara vakıf kurduruluyor. ’Biz araziyi bulur sizin adınıza çıkartırız. Ama bunun üzerindeki tasarruf hakkının bize verin. Üzerinde villa, gökdelen vs. yapalım siz de kazanın biz de kazanalım’ şeklinde uygulamalar yapıldığına yönelik şüphe ve iddialar var.” 

Azınlıklara müjde iftarda gelmişti
Resmi Gazete’de 28 Ağustos’ta yayımlanarak yürürlüğe giren Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile Vakıflar Kanunu’na geçici bir madde ekleyen AKP iktidarı, Türkiye’deki azınlık cemaatlare büyük bir jesti yapmıştı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Görevleri ile Bazı KHK’larda Değişiklik Kararnamesi’nin içine sokulan “Torba” kararnameye göre göre, “Cemaat vakıflarının 1936 Beyannamesi’nde kayıtlı olup ’malik’hanesi açık olan taşınmazlar, Cumhuriyet döneminde azınlık mallarına ilişkin ilk düzenlemenin yapıldığı 1936 Beyannamesi’nde yer alıp kamulaştırma, satış gibi nedenler dışında Hazine, Vakıflar Genel Müdürlüğü, belediye ve il özel idaresi adına kayıtlı taşınmazlar, kamu kurumları adına tescilli olan mezarlıklar ve çeşmeler, başvuru halinde cemaat vakıfları adına tescil edilebilecek.” Başbakan Tayyip Erdoğan da kararnameyi, azınlık liderlerinin onuruna düzenlediği iftarda duyurmuş ve yakın dostlarına (!) bir anlamda bayram şekeri vermişti.

kaynak: http://aytuncaltindal.com/haber/index_haber.htm#basin

Bir Yanıt to “Rumlar, Şükrü Saraçoğlu Stadını bile talep edebilir.”

  1. FUTBOLDA ‘ERGENEKON’

    Türkiye’de birçok sektörde şike yapıldığı herkes tarafından biliniyor. Neredeyse her alanda A’dan Z’ye şike var. İnşaat sektöründe, yapılan ihale yolsuzlukları, birçok binanın çökmesine, yüzlerce kişinin ölmesine sebep olabiliyor. Gıda, eğitim, banka-finans, emlak ve benzeri alanlarda örneklendirebileceğimiz yolsuzluklar ve şikeler maalesef mevcut.

    Futbolda nasibini bu anlamda almış durumda, 1950 lerden beri ‘teşvik primi’ adı altında çeşitli yolsuzluklar yapıldı ve süregeldi. Zamanlama itibarıyle, futbolda FB ye yapılan sorgulamalar, soruşturmalar ve suçlamalar son derece dikkat çekici. 2011 genel seçimlerinden sonra AK partinin aldığı yüksek oy oranı ile sözünün geçmediği sivil toplum kuruluşu neredeyse kalmadı.

    FB, BJKve GS İstiklal Harbi döneminde kurulmuş, Cumhuriyet inancına sahip, övünç kaynağı olan futbol takımlarımızdan. Zaman içerisinde Cumhuriyet inancına sahip olan bu büyük sivil toplum kuruluşlarımız çok ciddi büyüyerek güçlerine güç kattılar. Maddi ve manevi olarak spor camiasında çok güçlenerek, birçok siyasi partinin erişemediği haklara ve üstünlüklere sahip oldular. Sivil toplum kuruluşlarının neredeyse en büyükleri haline geldiler.

    Sonuç itibariyle, Cumhuriyetçilik zihniyeti ile hareket eden güçlü sivil toplum kuruluşları adı ne olursa olsun AK parti tarafından kontrol edilemiyorsa, el değiştirmeli ve cemaatçilik zihniyeti ile yönetilmelidir. Ak parti her alanda uyguladığı bu tavrını futbolda da uyguladı.

    Futbol Federasyonu başkanlık seçimlerinde, BJK Spor Kulübü başkanlık seçimlerinde, FB başkanlık seçimlerinde, AK Partinin ve Cemaatin desteklediği başkanlar ve ekipleri, etkin rol oynadı ve hatta seçildi.

    Bu anlamda dikkatle takip edilirse, ‘Futbolda Şike Operasyonu’ bir anlamda ‘ Futbolda Ergenekon’ olarak algılanabilir.

Yorum bırakın